Weidmansheil

Het is middernacht en je zit op een kansel met uizicht op een prachtig stuk weiland, de volle maan staat als een puntspot in de lucht en voorziet je van voldoende licht om het veld met blote oog te aanschouwen. Plotseling zie je een schim over het veld lopen en je pakt je veldkijker, een prachtige Rekel komt jouw kant op lopen en de voorstelling begint. De vos springt tientallen keren in de lucht en land met alle vier de poten op een paar vierkante centimeter. “Muizen” noemen ze dit, een prachtig schouwspel. Opeens realiseer je je dat je daar niet voor niets zit en je pakt je geweer, deze rover moet absoluut plaats maken voor het kleinwild. Je steekt de loop van het geweer uit de opening van de kansel en zoekt de vos op in je richtkijker. Op het moment dat je de trekker wilt overhalen klinkt niet ver bij je vandaan een schot van een buurgeweer de vos neemt de benen en laat jou achter met de brandende vraag of de buurman wel weidmansheil heeft gehad.