Weidmansheil

Afgelopen woensdag zag Michel, een jachtmaatje, een paar moeflons in het veld staan. Ieder jaar is het weer de vraag wie het Moeflon afschot realiseert en diverse lieden zitten dan ook graag aan op deze volbloed schapen. Donderdag zag hij ze weer en bij terugkomst in het jachthuis kreeg hij de Moeflon vrij. Michel nam zijn geweer mee en ging samen met zijn vader aanzitten op de plek waar hij de moeflons gezien had. Na een half uur hadden ze de eerste Moeflon voor. Iets later kwam de tweede moeflon van de rechterkant, maar Michel kon niet op schot komen omdat de moeflons in de dekking stonden. Een kwartier later zijn ze verkast naar een andere hoogzit en aldaar zagen ze twee rammen in de verte lopen. In eerste instantie waren ze nog veel te ver voor een zuiver schot, maar het was wel al duidelijk dat de linker een geschikt afschot was. De gebroeders kwamen dichterbij en toen ze rond de 80 meter waren heeft Michel het geweer langs de hoogzit aangestreken en het schot was uit de buks. Van achter zijn rug klonk een weidmansheil van zijn vader die alles had gadegeslagen met zijn veldkijker. Het afschot van een Moeflon gaat altijd gepaard met een flink aantal horrido's en ze hebben hem 's avonds meerdere malen geĆ«erd šŸ˜‰