Duiven

Zaterdag 21 januari bij een vriend in Duitsland op de duiven geweest. Rond 12 uur in de middag waren Mo en ik in Auwelt, Duitsland. We kregen een mooie post aan de rand van een stukje bos midden in het veld. Bij aankomst vlogen de duiven al aardig en ik pakte snel mijn spullen uit de kofferbak en deed Mo aan de lijn. Op de plek aangekomen wees ik Mo zijn plaats en ik ging zelf in de dekking staan onder een grote eik. Al snel kwamen de eerste duiven over vliegen en wat voor een duiven! Deze waren voorzien van een turbo, wat zeg ik twee turbo's. Met een enorme vaart kwamen ze over scheren en ik schoot keer op keer achterlangs. Op ieder schot ging Mo ervandoor, wat weer gepaard ging met gescheld van mij en een paar duiven die er tussen uit knepen. Eindelijk wist ik een blauwe te bemachtigen en Mo apporteerde zonder problemen. Om 5 uur hadden we op de verzamelplaats afgesproken en na een korte periode was iedereen ter plaatse. We telden 37 duiven, een mooi tableau.