Duiven

Net als vorige week zaterdag waren Mo en ik uitgenodigd op de Duiven in Duitsland. Om half acht 's ochtends vertrokken en om 9 uur waren we op de plaats van bestemming. Ook deze keer hadden we een mooie plek aan de rand van een bosje in het veld. Omdat Mo de week ervoor niet erg steady was geweest en vaak niet goed wou luisteren had hij vandaag de teletac om. Een eerste duif kwam over, ik schoot en wederom achterlangs. Mo huppelde al weer vrolijk over het veld en luisterde niet naar mijn commando's. Een kleine tik van zijn halsband was voldoende om Mo weer in het gareel te helpen en vanaf dat moment was alles weer koek en ei. Een tweede duif diende zich aan en deze keer was het raak, de duif viel als een baksteen naar beneden en op mijn commando apporteerde Mo de duif. Ook een derde en een vierde duif bracht hij keurig bij me. Er vlogen deze zaterdag lang niet zoveel duiven als de vorige week maar we hadden bij elkaar toch 27 duiven.