Weidmansheil

Na mijn keiler op kansel 7 heeft ook Michel daar een mooie keiler geschoten. Hij was zaterdags op 6 uur gaan aanzitten op kansel 7. Eerst had hij een vos voor die hij natuurlijk heeft laten lopen op een kans te maken op een varken. Later kwam er nog een reegeit met kalf op de keerplaats. Een hele lange tijd was het stil en rond 11 uur hoorde hij een takje kraken. Het varken was duidelijk verwaaiing aan het zoeken en Michel bleef muis stil zitten terwijl het varken zich pal onder de kansel bevond. Ineens schoot een schim over het veld en Michel dacht “dat was het dan”. Maar hij kwam terug en Michel pakte snel zijn veldkijker om zeker te weten dat het een goed afschot was. De buks uit het raampje van de kansel, lichtpunt aan in de geweerkijker, het varken opzoeken in de geweerkijker. En een paar seconden later was het schot uit het geweer. De keiler lag ter plekke en Michel had duidelijk het idee dat het een broertje was van die van mij. Deze kwam ook helemaal alleen van de rechter kant, hij was alleen niet zo zwaar als die van mij.