Jagd und Hund

In plaats van Donderdag zijn mijn vader, ikzelf en Mo zondag naar Dortmund gereden. We zouden eigenlijk met z’n viertjes gaan, maar mijn broer lag helaas ziek op bed. Om iets voor 10 waren we in Dortmund en nadat we de auto geparkeerd hadden zijn we met een busje naar de hallen gebracht. We waren net van plan om in de rij te gaan staan toen er een langhaar liefhebber op mij af kwam lopen en vroeg of ik al een kaartje had, dat was nog niet het geval en hij bood mij, een voor hem overtollige, voucher aan om een gratis kaartje te halen. Erg prettig zo’n hond. Na een welgemeend “vielen dank” wisselde we de voucher in en kochten een extra kaartje voor mijn vader. Bij de deur werd ik tegengehouden en het bleek dat ik een speciale honden ingang moest nemen. Bij deze ingang werden de inentingen van de hond gecontroleerd en wat was ik blij dat ik de papieren die ochtend in mijn zak had gestoken. Het was weer een enorme beurs en we konden onze ogen goed de kost geven. In hal 8 hadden de rasverenigingen allemaal een eigen stand en het duurde dan ook niet lang voordat wij bij de stand van Club Langhaar e.V. stonden, waar we de meeste mensen wel kennen. Mijn oog viel op een foto van een jonge langhaar, en ik herkende die foto. Dat was een foto van Mo, die ik gemaakt had toen hij een maand of 7 was. Een leuke verassing. Rond 15:00 hebben we met de langhaar club een rondje gemaakt op het podium en daarmee had ik het recht verworven op een Jagd und Hund 2006 penning. Mo kreeg een klein zakje hondenvoer. De reis was het weer waard, ik heb eindelijk een paar gevoerde laarzen gevonden die om mijn grote kuiten passen. Deze jongen heeft in het vervolg geen koude voeten meer. Mo heeft de rest van de dag uitgeteld op de bank gelegen, een van de privileges van een jachthond die binnenshuis wordt opgevoed.