g-sg-v

Gisteren was het dan zover, om 7 uur in de auto want het was goed 2.5 uur rijden naar Vosswinkel. Er stond 1 file in Duitsland en die stond natuurlijk net op onze route. Uiteindelijk waren we om iets voor 10 op de plaats van bestemming. Snel de jachthoorn en hond uit de auto en ik was net op tijd om de begroeting te blazen. Mo was nummer 3 en kon meteen in ring 1 aan de bak. Samen met de hond liep ik naar de keurmeesters en leverde het keuringsformulier in bij een vierde persoon die het een en ander ging noteren. Op verzoek van de keurmeesters liepen Mo en ik een paar rondjes in de ring op diverse tempo's. Precies in het midden van de ring zat een gaatje in het dak waar druppels water door naar binnen vielen. Mo vond dit maar een raar iets en keek iedere keer als we er langs liepen met grote ogen naar de plas water die was ontstaan. Het verzoek ging of Mo en ik nog een paar keer vanuit de hoek recht op de keurmeesters wilden aflopen, en zo gezegd zo gedaan. Na no geen paar keer op en neer hadden de heren hun mening gevormd.

Het resultaat was als verwacht, Mo is aan de kleine kant voor een Duitse reu en hij heeft wat vrouwelijke trekjes hier en daar. Desalniettemin een mooie, harmonische hond met prachtige beharing en een zeer goed gangwerk.
Keurings rapport:

Augenfarbe: Mittel
Auge: Ohne Mangel
Gebiß: Ohne Mangel
Stockmaß: 63 cm
Hoden ohne Mangel

Allgemeines Verhalten: Sehr Freundlich

Typbeurteilung: Rüde des leichten Schlages, edler Kopf mit korrekt angesetzten, ausreichend langen Behängen, etwas der Hündinnentyp, ansonsten harmonisch, ausreichende Laufstärke.
Formbeurteilung: Vorne leicht ausdrehende Ellbogen, feste gute Rückenlinie, korrektes Gangwerk.
Haarbeurteilung: Sehr schönes Schimmelhaar, mit viel Unterwolle, auch am Bauch, gute Befransung und Behosung. Insgesamt ist das Haar dem Ideal nahe kommend.

Bewertung:
Type g
Form sg
Haar v