Moeflons

Afgelopen weekend weer op jacht geweest in Duitsland. Vrijdag avond weer in hetzelfde stuk bos gaan zitten als twee weken geleden, alleen deze keer op een verrijdbare kansel in de buurt van waar ik de oude bok gezien heb. Meteen aan het begin kwam er een haas op het veld en deze is de gehele avond bij mij gebleven. Later zag ik achter in het bos twee stuks kaalwild staan, deze bleven echter in het bos en traden niet uit. Toen de schemer in viel kwamen nog twee jongvosjes voorbij en rond middernacht ben ik terug gekeerd naar het jachthuis met als voornemen het in de ochtend nog eens te proberen. Klokslag 4 uur was ik er weer uit en om half vijf zat ik wederom op de kansel, de wind was weer gedraaid en ik besloot op kansel 16 te gaan zitten in hetzelfde stukje bos. Langzaam aan werd het licht en de vogels begonnen hun ochtend serenade, toen ineens een smalree het veld op kwam lopen. Het ree ging op haar gemak staan laveien en keek na een half uur ineens strak de bosrand in. Daar was wat gaande.. nadat ik een lange tijd in het bos had gegluurd door mijn veldkijker zag ik eindelijk een silhouet van een reebok. Het gewei was volledig geveegd en hij had het behoorlijk hoog op, dit moest mijn bok zijn. De bok trad niet uit en begon in het bos driftig heen en weer te lopen om vervolgens aanstalten te maken er vandoor te gaan. Ik heb de bok geschoten, maar het was helaas niet de oude bok die ik al een paar keer op de korrel had.

Zaterdag avond in een ander gedeelte van het veld gaan zitten in de hoop een varken te schieten. Vrijwel meteen aan het begin van de aanzit begon het bos tot leven te komen en het duurde ook niet lang voordat er drie moeflons het veld betraden. Wat een prachtige beesten zijn dit toch. Ik heb ze alle drie, met het fototoestel, geschoten šŸ˜‰ Verder op in de avond kwam er nog een geweidrager op het veld, een jong hert met vier vertakkingen in aanwas nog volledig in de bast. Leuk om te zien, net een soort toepetje. Verder die avond niets meer gezien en weer rond middernacht naar het jachthuis gegaan.