VGP training

Woensdag weer getraind in Duitsland. In verband met de uittocht voor de hemelvaart vakantie vroeg vertrokken. Eerst even met Mo buschieren en al snel nam de spanning flink toe toen er een fazant haan uit een bosje dook en er als een echte roadrunner vandoor ging.
Later op een stukje veld drukt hij nog een haas uit zijn leger en met veel geluid ging Mo achter het haas aan. Op de fluit ging hij netjes down en toen ik hem in floot kwam hij vlot weer terug. We liepen langs de straat terug naar de auto toen Mo ineens voor stond, ik keek op zij e n zag een dode fazant in de berm liggen. De fazant was aangereden, maar verder nog helemaal in orde. Mo apporteerde de fazant en we hebben er gelijk een paar oefeningen mee gedaan. Toen was het tijd voor het zweetwerk, we werden ingezet op een spoor van 300 meter. Mo zat vast op het spoor en liep het rustig en beheerst uit. De verleidingen die aangebracht waren op het spoor werden netjes genegeerd door Mo en na een flinke wandeling kwamen we aan bij het einde van het spoor. Mo kreeg een bak met lekkers en een flinke aai over zijn bol. Ook de sleep met de vos ging prima, deze keer pakte Mo de vos zonder problemen en kwam direct terug. Als laatste een sleep van 300 meter met een konijn, die ook netjes werd uitgewerkt. Tijdens het napraten werd de opmerking gemaakt dat Mo klaar was voor de VGP en dat we alleen het HZP waterwerk nog even moesten herhalen. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen! Maar we blijven gewoon lekker trainen. De laatste opmerking was dat Mo het uitstekend doet op het spoor en dat ze ons aanraden volgend jaar voor het 20 uur, 1 km spoor te gaan trainen en af te sluiten met de Verbands Sweiß prüfung.