Oorlogswonden

Als er een ding is waar ik een hekel aan heb dan zijn het mensen met grote honden die niet in staat zijn hun hond in de hand te houden. Gisteren liep ik met Vincent, Mo en Dexter in het bos toen er een man met een grote witte herder en een kleine Cavalier King-Charles spaniel op ons af kwam lopen. Deze zelfde witte herder had Mo als pup al een keer gegrepen en ik riep Mo aan de voet om een confrontatie voor te zijn. De baas van de witte herder deed dat echter niet en bleek ook niet in staat de lichaamstaal van zijn hond te lezen. De witte herder kwam dreigend naast Mo staan en pas na mijn opmerking of de baas ook zijn hond bij zich wou houden kwam hij in actie. Wederom beging de beste man een fout. In de plaats van verbaal zijn hond tot rede te brengen pakte hij de hond bij het nekvel waarop de hond argressief werd en Mo van voren aanviel. Ik probeerde de honden uit elkaar te krijgen maar wou niet het risico lopen betrokken te raken bij de vechtpartij. De andere man echter, stak zijn hand tussen beiden en zijn eigen hond beet hem vol in de hand. Uiteindelijk hebben we de honden uit elkaar gekregen en is de beste man doorgelopen met zijn hond. Bij aankomst thuis bleek toch dat Mo een verwonding had opgelopen bij zijn linker voorpoot, twee gaten van de voortanden van de herder.

Dit soort momenten zijn zo zonde! Als je een beetje aandacht hebt voor je hond en hem een beetje leert kennen weet je en kun je zien waneeer er iets vervelends gaat gebeuren. Nekharen gaan overeind, likken langs de lip, staart recht overeind en een dominante houding. šŸ™