Waidmannsheil

Weer een heerlijk jachtweekend gehad, hunters moon en half bewolkt. Vrijdagavond een reegeit met kalf geschoten. Ik had het kalf met een träger Schuss geschoten en kon voldoende snel grendelen om zo ook de reegeit te schieten. Helaas was het schot op de reegeit iets minder zuiver wat resulteerde in een nazoek. Met de auto mijn broer gehaald en samen met hem en Mo de nazoek ingezet. Door de spanning en onzekerheid van mijn kant vergat ik de aanschotplek goed te onderzoeken en ik zette vrijwel direct Mo in op het spoor. Mo pakte het spoor op en liep met de neus aan de grond rustig naar links. Ik zag echter nergens zweet en besloot terug te gaan naar de aanschotplek. De hond afgelegd en samen met Geert de aanschotplek beter gaan onderzoeken. Het ree bleek naar rechts te zijn afgesprongen (Mo liep de wissel terug in de richting waar ze vandaan kwamen) en er was om de meter wel een beetje zweet te vinden. Nogmaals Mo ingezet en deze keer werkte hij feilloos het zweetspoor uit en kwam na ongeveer 100 meter bij het stuk.

Zaterdagavond schoot Geert een prachtig afschot hert in de C klasse, naar mijn mening een 2e kops hert. Ik was al weer terug in het jachthuis toen hij belde en we zijn met de aanhangwagen het hert gaan halen. Na het ontweiden van het hert heeft Geert een lekkere fles whisky geopend en hebben we de hele ervaring van voor tot achter met elkaar gedeeld.