Ansitzdruckjagd

Donderdag 09-11 vertrokken naar Duitsland. Rond 19:30 waren we op de plaats van bestemming, iets later dan gepland omdat Truus de navigatie miep de meest recente wijzigingen aan de Duitse infrastructuur bleek te ontberen. We waren met een groep van 11 jagers vertrokken en aldaar bleken er nog meer bekenden te zijn.

Vrijdag 10-11 was de eerste jachtdag en we waren vroeg uit de veren. Ik zat in een prachtige kansel langs een B-weg met open veld recht voor me. Vrijwel direct kwamen twee stuks damwild, tier en kalf ver voor me uit het bos. Veel te ver om iets mee te kunnen (+/- 300 meter) maar een goed begin. Later nog een roedel van 12 achterin en daarna 3 stuks roodwild van achter de kansel over het veld parallel aan hoofdweg. Door de vele auto’s wederom niet beschietbaar. Op een gegeven moment ineens een roedel damwild voor de kansel langs, kalf in het vizier maar geweer nog op safe 🙁 roedel weg… Vele malen damwild op +/- 200 meter gehad maar afspraak was maximaal tot 80 meter schieten. Een keer geschoten op damkalf maar schot was er onder door. Later nog twee keer een mannelijk damhert gezien en hoewel deze niet waren vrijgegeven heb ik ze toch maar geschoten .. met het fototoestel wel te verstaan.

Zaterdag in het bos gestaan, langs de weg. Vaak achter in het bos Rood- en damwild zien lopen maar ze kwamen niet bij me langs. Een keer een roedel damwild op 30 meter langs gehad. Er mochten die dag alleen nog maar kalveren geschoten worden en deze liepen net achter de volwassen stukken. Pas toen ze bij de weg waren had ik kunnen schieten maar dat was geen veilige richting om te schieten. Achter mij werd een bruine wachtel reu aangereden die bezig was een spoor van een ree uit te werken. Veel schade aan de auto en de hond had zichtbaar de poot kapot. Toch wel drie kwartier bezig geweest met de hond voordat de eigenaar er was en met de hond naar de dierenarts kon. ’s Middags was de beste kerel al weer van de partij tijdens het uitleggen van het tableau.

Het tableau bevatte 107 stuks de eerste dag waarvan 3 pas de volgende dag gevonden zijn. De tweede dag 34 stuks. In totaal 141 stuks wild in twee dagen. Overwegend damwild. Michel schoot een damkalf en mooie keiler van 90 kg ontweid.

Zondag onderweg naar huis panne gehad met de auto en na lang wachten met drie man en volle bepakking in een geleende Fort Fiesta naar Nederland gereden. Consequentie van een en ander was een dikke keelontsteking en een ruime week onder de wol. Ondertussen is de keel weer genezen en zie ik uit naar de volgende jachtdagen.