Fijne rekel

Ik weet het nog goed, 9 februari 1998 om kwart voor zes schoot ik een enorme rekel in Duitsland. Zo’n vos schiet je eens in je leven en daarom had ik de vos naar een preparateur gebracht om de huid laten looien. Helaas ging er iets mis met als gevolg dat mijn vos niet meer terug te vinden was.

Mijn broer en ik hadden een uitnodiging gekregen om een dagje te komen jagen in Limburg bij vrienden. We waren vroeg vertrokken samen met langhaar Mo en rond 8:30 waren we op de plaats van bestemming. Na een lekkere bak koffie en de nodige kennismakingen gingen we het veld in. Geert kwam op post te staan en ik ging met de hond mee met de drijvers en overige geweren. Mo kon zich heerlijk uitleven in de boomgaarden en het mosterdzaad en na enige tijd werd de eerste fazant haan geschoten.

’s Middags liepen we op linie door een veld mosterdzaad toen een van de drijvers ineens een vos in het mosterdzaad zag. De vos was voor mij op schootsafstand en niet veel later was het schot uit het geweer. Het ging om een dikke rekel van ruim 10 kilogram, net zo eentje als ik in ‘98 in Duitsland had geschoten. Deze herkansing laat ik niet voorbij gaan en ik heb besloten de vos op te laten zetten. Deze keer echter door een professionele preparateur 😉

Het was een heerlijke dag en ik wil de heren dan ook graag bedanken voor de uitnodiging en herkansing op een levens vos.

Waidmannsheil,
Ewart