"Control freak"

Vlak bij waar wij wonen heb je de Soester duinen, dit is een enorme zandvlakte waar honden gelukkig los mogen lopen. Het is tevens een mooi gebied om eens wat met de hond te trainen. Zo ook vandaag. Ik had net een dirigeer proef uitgezet en Mo vooruit naar de zitplek gestuurd en vanaf daar in een keer richting dummy. Toen Mo bijna bij de dummy was aangekomen kwam er een man met blonde labrador reu om de hoek en de baas liet de labrador vrolijk zijn gang gaan en die besloot Mo te gaan pesten. De lab was eerder bij de dummy dan Mo en begon zijn tanden te laten zien toen Mo de dummy wou apporteren. In plaats dat de baas hier iets aan deed keek hij even naar de hond, begon te glimlachen en liep gewoon verder. Toen ik hem er op aansprak ging hij pas naar de hond en nam hem mee. Mo bracht de dummy en al met al was het een mooie prestatie. Een stuk verder op wou ik het nog eens proberen en wederom zette ik een proef uit. Ik had net Mo op de zitplek toen er een man met een middelgroot bastaard hondje aan kwam lopen. Duidelijk een reu-tje met grootheidswaanzin want die ging meteen vervelend staan doen bij Mo die nog steeds op zijn kont zat. Ook deze keer zag de baas geheel niet wat er aan de hand was en Mo kon weinig anders dan opstaan en deze kleine blaaskaak op zijn plaats zetten wat natuurlijk uiliep in een discussie met de baas van de blaaskaak, zelf ook een blaaskaak. In het kort kwam het er op neer dat ik een enorme controlfreak was en dat ik moest gaan trainen op de hondenschool. Het is immers niet normaal dat je een hond met een voetbal fluitje aan het africhten bent. Op deze wijze woorden heb ik afscheid genomen van de beste man en hebben we de proef netjes afgemaakt.

Eikels in het voorjaar, best knap van moeder natuur.