Voorbereidingen VSwP 40 in Duitsland op 9 november 2008

Na het behalen van de SWII/ in juli hebben we besloten dit jaar nog op te gaan voor de VSwP 40. We hebben de mogelijkheid gekregen 9 november bij de Duitse Teckelclub het 40 uur 1 kilometer spoor te lopen.

De VSwP40 bestaat uit een 1 kilometer lang spoor waar in het totaal 250ml bloed wordt gedruppeld of met een sponsje wordt aangebracht. In dit spoor worden 3 haken aangebracht en een totaal van 2 wondbedden. Wondbedden zijn plaatsen waar het dier gerust heeft of gelegen om even op adem te komen en worden natuurlijkerwijs voorzien van wat snijhaar en extra bloed.

Het verschil met het 20 uur spoor is dat het spoor nu 40 uur van te voren gelegd is en dat het dus veel ouder is. Hoe ouder het spoor hoe meer verleidingen er over het spoor lopen, denk maar aan al het wild dat het laatste 40 uur het spoor heeft gekruist. De hond dient deze verleidingen te negeren en het spoor aan de 10 meter lijn uit te werken.