Dekreu


Morpheus vom Stockey

391/04, DGStB 55954, NHSB 2535924, Braunschimmel, sg/sg/sg 2008 Duitsland, 2U 2007 Nederland, 64cm, Btr, SwII/II, HN, J 53, sil, H 174 stöbern mit ente 11pkt, G 330/1 ÜF, stöbern ohne ente 4h, Sonderpreis fur beste zusammenarbeit von Hund und Führer, KNJV A 89 punten 1e plaats, Wisselbeker Beste hond in de A gewest Utrecht 2007, MAP-A 3e plaats, PJP-A 2e plaats

Vader: >Solojäger´s Marder< 362/99 A, 50447, hellschimmel, 64 cm, sg/sg/v, HZP 181 pkt, VGP 322/I Preis, SWII/, Lz"S", Btr. gew. 20-5-99
Moeder: Gusti vom Stockey 520/99 A, 51191, braun, v/sg/v, HZP 161 Pkt. VGP 327/II Preis, SwI/, HN, SP, AH, LZ”S”, SPL ÜF, Verweiser

“Eleganter Rüde des Mittelschlages mit passenden Proportionen. Korrekt gestellte Vorderläufe, gerader, fester Rücken, korrekt angesetzte Rute, hinten etwas hackeneng.Sehr gutes Schimmelhaar in korrekter Länge, sehr schöne Fahne, etwas zu üppige Behaarung unterhalb der Sprunggelenke. Verhalten angenehm und freundlich. sg / sg / sg

“Zeer fraaie rastypische Duitse Staande Langhaar. Fraai hoofd met zachte uitdrukking en goed behang. Onderlip mag iets droger. Goede voorhandhoeking; mooie ribwelving; goede rug, croupe mag iets vlakker zijn. Goede benen en voeten. Zeer fraaie vacht en de juiste bevedering. Gaat met veel allure en goede stuwkracht. Is zeer aanhankelijk en vriendelijk in gedrag en wil de baas graag behagen. (2u)”

“Rüde des leichten Schlages, edler Kopf mit korrekt angesetzten, ausreichend langen Behängen, etwas der Hündinnentyp, ansonsten harmonisch, ausreichende Laufstärke, (g)
Vorne leicht ausdrehende Ellbogen, feste gute Rückenlinie, korrektes Gangwerk. (sg)
Sehr schönes Schimmelhaar, mit viel Unterwolle, auch am Bauch, gute Befransung und Behosung. Insgesamt ist das Haar dem Ideal nahe kommend. (v)”

“Stöbern ohne Ente: 4h “Hund nahm auf einmaligen Befehl das Wasser an und suchte alle Deckungsflächen gründlig ab. Er durchquerte dabei mehrfach selbständig die Wasserfläche. Bestätigt wurde die intensive Suche durch das Aufstöbern einer Ente.”

Morpheus is een zeer stabiele hond die de baas erg graag wil plezieren. Hij wordt in huis gehouden en is een zeer sociale en altijd vriendelijke hond. Eenmaal in het jachtveld gaat de knop om en veranderd hij in een gepassioneerde jachtmaat.

Mo jaagt het liefst kort onder het geweer en gebruikt daarbij zijn uitstekende neus om aan te trekken en voor te staan op wild op afstanden van ruim 30 meter. De hond markeert zuiver op afstanden van 60 meter en verder waarbij hij lijnen loopt die men alleen kent van retrievers. Ook in het water toont hij zich heer en meester waarbij de hond zelfstandig zoekpatronen laat zien (VGP 4h) die buitengewoon genoemd mogen worden. Bij het apporteren laat hij niets te wensen over, of het nu gaat om een duif, haas of vos, de hond brengt het zonder aarzelen zelfstandig bij de baas. Het dirigeren van de hond is een lust voor het oog, hij volgt uitstekend de opdrachten van de baas en reageert snel op de fluit. Waar veel andere honden afhaken heeft hij bewezen wel dirigeerbaar te zijn. Zijn roof- en grofwild scherpte hebben al meerdere malen hun waarde bewezen, hierbij moet omgemerkt worden dat hij altijd het hoofd koel houd en in eerste instantie altijd het wild probeert te stellen. Tijdens een nazoek op grofwild toont hij zich zeer spoorvast en hij blijft erg kalm en beheerst. Hij werkt het zweetspoor in een rustig tempo uit, wat meer dan voldoende tijd geeft om zweet en wondbedden te markeren.

Dekverzoeken aan: Ewart Nijburg, Tel. +31 623366790