10 weken al weer

Wat ben jij aan het doen?

Wat ben jij aan het doen?

Het is bijna niet te geloven hoe snel de tijd voorbij schiet. Ondertussen is Neo al weer 10 weken en heeft hij zijn plaats binnen ons gezin “ingenomen”. Een kleine duivel is het.

Veelal geeft hij netjes aan dat hij er uit moet, maar soms wil hij nog wel eens gemakkelijk doen en dan moet het kussen van Mo het ontgelden. Grappig is dan weer wel dat dit zijn favoriete slaapplek is dus dat is dan eigenlijk niet zo slim van hem.

Mo en Neo spelen graag samen en ook andere hondjes worden daarbij niet gemeden. Stoer op ze aflopen en als het puntje bij het paaltje komt snel onder papa gaan staan of achter de baas verschuilen.

Het “apport” zit er al lekker in, dat wil zeggen dat hij met veel plezier de dummy haalt en dan op gaat eten bij de baas op schoot. Geeft niets, hij vind het in iedergeval leuk om iets bij de baas te brengen. Later schaven we dit wel bij, vooralsnog moet het gewoon leuk zijn.

Neo luistert erg goed, diverse eigenaars van jonge en oudere honden staan met hun mond vol tanden als Neo netjes komt aanrennen als ik hem roep. Is hij ons even kwijt dan gaat de neus aan de grond en al hoewel hij ons nog niet zelfstandig kan vinden geeft dat goede hoop voor het latere nazoeken.

Na twee keer oefenen had Neo het zit commando onder de knie, hij gaat nu braaf zitten als de baas het vraagt. Wat een beloning al niet kan doen. Nu zijn we aan het oefenen op het down liggen.